5 tips för en grönare påsk

Miljöarbete Hemma i påsk? Covid-19 gör att vi måste tänka om i våra påskplaner. Därför tipsar Miljö & Utveckling om fem aktiviteter som får dig att behålla påskandan under helgen.

5 tips för en grönare påsk
Foto: Adobe Stock/ WWF

Vi kan inte åka långväga för att hälsa på släkt och familj, men vi kan fortfarande hålla påskandan vid liv hemma eller i naturen.

1. Påskäggsjakt i naturen

Vem älskar inte skattjakt? Göm påskägg till barn och vuxna i naturen eller på tomten. Rita en karta för extra kul.

2. Måla ägg

En klassiker som inget virus kan rå på. Tävla om vem som målar det finaste påskägget i familjen. Varför inte ringa släkt och vänner över facetime, skype eller google hangout, så kan alla måla ägg tillsammans fast på olika håll? Och glöm inte – köp ekologiska eller kravmärkta ägg!

3. Påskpyssla för de små

Många har mer tid än vanligt. Varför inte passa på att påskpyssla för djur och natur? Naturhistoriska riksmuseet tipsar här om hur man bygger en fjärilsrestaurang och ett bihotell.

4. Påskbingo i naturen

Världsnaturfonden WWF kom på den roliga idén att ordna påskbingo i naturen. Gör din egen bingobricka där du bockar för varje motiv du hittar, det kan vara allt från en myra eller en glass. Det finns också färdiga brickor att printa ut eller spara i telefonen – bra artbingo hittar du på bland annat Natursidan och Naturhistoriska riksmuseet. Försten att kryssa för alla rutor vinner!

5. Sätt ihop en egen påskmiddag

Takeaway eller hemmalagat? Om lusten kickar in – varför inte passa på att lägga lite extra krut på maten? Goda, gröna recept hittar du bland annat på köket.se/wwf. Orkar du inte med köksbestyren så erbjuder många restauranger hemkörning av påskmiddagar. Gillar du inte påskmat är det annars ett bra läge att handla takeaway från din lokala restaurang.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.