nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskar beredda att betala för miljöprodukter

  • Annons 1

Åtta av tio svenskar kan ”absolut” eller ”troligen” tänka sig att betala fem procent mer för varor och tjänster från företag som de vet arbetar för att begränsa växthuseffekten. Det framgår av en ny attitydundersökning från Naturvårdsverket.

– Svenskarna är bredda att stödja de företag som tar täten i klimatarbetet, men anser att företagen är dåliga på att marknadsföra sitt klimatarbete och de efterfrågar en märkning av klimatvänliga produkter och tjänster, säger Jessica Cederberg Wodmar, projektledare för klimatkommunikation på Naturvårdsverket.

Enligt ytterligare en undersökning från Naturvårdsverket har andelen svenskar som är beredda att minska sina egna utsläpp av växthusgaser ökat under 2006. 73 procent tror att de själva kan göra något för att bromsa växthuseffekten. Det är en ökning från 68 procent år 2002.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.