Ska sprida surr i storstaden

Vill du bidra till att öka den biologiska mångfalden och samtidigt sprida lite surr i staden? En ny tjänst erbjuder företag att köpa fadderkupor för att rädda miljön.

Ska sprida surr i storstaden

När biologisk mångfald kommer på tal får allt som oftast binas situation agera talande exempel. Industriell pollinering och människor som får hjälpa till att skaffa bin på egen hand för att få till blomning är skrämmande exempel för utvecklingen av biodiversiteten.

Ett svenskt nystartat företag har kommit på en annorlunda idé i detta spår. Beeurban erbjuder företag i storstäder att köpa bikupor som sedan installeras på företagets område eller på annan lämplig plats. Honungen kommer företaget till del samtidigt som projektet bidrar till att öka bipopulationen i landet. Bakom Beeurban står de två biologerna Josefina Oddsberg och Karolina Lisslö, som har bakgrund inom biodling. De har tidigare bidragit till att installera Stockholms högst belägna bikupa på Kulturhusets takterass i Stockholms innerstad och driver föreningen Parkpollination som ska främja kunskapen om pollinering i grönområden i staden.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.