Indiska värvar ny hållbarhetschef från Coop

Karriär Modeföretaget Indiska värvar ny hållbarhetschef från Coop. Den tidigare kommunikationschefen Bodil Jönsson Lindgren blir den som får axla rollen.
- Det känns spännande, säger Bodil Jönsson Lindgren i en kommentar till Miljö och Utveckling.

Indiska värvar ny hållbarhetschef från Coop
Bodil Jönsson Lindgren blir ny hållbarhetschef på Indiska. Foto: Indiska

Bodil Jönsson Lindgren som nu kommer axla rollen som ny hållbarhetschef på Indiska, har förutom en civilekonomutbildning i bagaget också arbetat många år inom retail.

De senaste åren har hon haft flera olika roller inom Coop Sverige AB. Hon har bland annat varit både chef för Coops butiksformat och innan dess flera år som marknadsdirektör inom Coop Sverige. Men titeln som hållbarhetschef blir en ny erfarenhet att lägga till cv:t.

– Det känns spännande att få bli en del av Indiska, och att få arbeta tillsammans med Karin Lindahl (vd för Indiska red. anm.) och det starka team som finns både i Sverige och i Indien, säger Bodil Jönsson Lindgren.

“Vill driva förändring och skapa resultat”

Indiska har de senaste åren gjort stora satsningar för att ställa om verksamheten till ett mer hållbart klädföretag.

Till exempel har företaget inte bara bytt ut stora delar av sitt sortiment till naturmaterial utan också förbättrat kvaliteten inom vissa kategorier. Dessutom har Indiska sänkt inköpsvolymerna i syfte att undvika överproduktion.

– Jag kommer att fortsätta att driva och utveckla det fina arbetet som har genomförts, så att Indiska fortsätter gå i bräschen inom branschen genom att påverka och bidra till ett mer ansvarstagande samhälle, säger Bodil Jönsson Lindgren.

Vad tar du med dig till det nya jobbet som hållbarhetschef?

– Min erfarenhet från att ha arbetat många år inom retail och att driva förändring och skapa resultat med tydligt hållbarhets-, kund- och affärsfokus.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll som hållbarhetschef?

– Jag drivs att kunna påverka och göra skillnad. Framförallt ser jag fram emot att få fortsätta att göra det tillsammans med alla kollegor.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.