nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Los Angeles förbjuder plastpåsar

Los Angeles politiker har röstat för att förbjuda ut plastpåsar i snabbköpsbutiker. Påsarna ska fasas ut under de kommande tolv månaderna och förbudet gäller 7 500 butiker, enligt Los Angeles Times.

  • Annons 1

Återförsäljarna får dock fortsätta att sälja papperspåsar, även om man från politiskt håll tänker undersöka om förbudet även ska gälla papper i framtiden.

Det främsta skälet till förbudet är att plastpåsarna ställer till problem i sophanteringen och även tar sig ut i hav och sjöar. Tidigare har 48 andra städer i Kalifornien förbjudit plastpåsarna, några av dem är San Jose, San Francisco and Long Beach. I Rwanda förbjöds platspåsar i butiker redan 2006.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.