Företag går samman för cirkulär ekonomi

100 ledande företag som stöttar utveckling och skapar engagemang för projekt om cirkulär ekonomi. Det är syftet med alliansen Circular Economy 100.

Företag går samman för cirkulär ekonomi

Bakom initiativet står The Ellen MacArthur Foundation och det treåriga programmets syfte är att främja cirkulär ekonomi. Nätverket innebär att företagsledarna får utbildning om cirkulär ekonomi och trender, möjlighet att dela kunskap och lärdomar samt identifiera och utveckla lösningar för gemensamma utmaningar. Tanken är att de deltagande företagen vid år 2015 ska ha triggat cirkulära initiativ till en sammanlagd summa av tio miljarder dollar för de företag som är involverade.

– Den cirkulära ekonomin representerar en klar och beprövad möjlighet för företag runt om i världen. Vårt nya initiativ skapar sammanhållning och fokus runt denna möjlighet och tillåter företag att dela erfarenheter, lära från varandra och jobba tillsammans för att nå affärsförmåner, sade Dame Ellen MacArthur, initiativtagare till nätverket, när det lanserades i februari.

Några av de deltagande företagen är Coca-Cola, M&S, Ikea Group, Morrisons, Tarkett, Heights, Ifixit, Ricoh, Vestas, Wrap, Turntoo och Desso.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.