”Det är dags att förändra bilflottan i Sverige”

Bränslen Det säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, som i dagarna lanserar en ny företagsutmaning kring tjänste- och förmånsbilar.

”Det är dags att förändra bilflottan i Sverige”
Fossilfritt Sverige

Utmaningen är enkel: De som antar utmaningen erbjuder eller planerar att erbjuda enbart el-, laddhybrid- eller biogasbilar som tjänste- eller förmånsbilar senast från och med år 2020.

En utmaning i tiden

Utmaningen innefattar enbart de bilar som får bonus i det nya bonus-malus-systemet.

– Tjänstebilsutmaningen blir vår fjärde utmaning. Det är dags att förändra bilflottan i Sverige och utmaningen ligger helt rätt i tiden. Med det nya bonus-malus-systemet får vi en ledstång att hålla oss i och en tydlighet i vilka bilar som ska premieras, säger Svante Axelsson till Miljö & Utveckling.

Kan ställa om fordonsflottan

Hälften av alla nya bilar köps i dag av företag och organisationer. Fossilfritt Sverige räknar därför med att tjänstebilsmarknaden ska bli en motor i omställningen av fordonsflottan. Utmaningen blir ett tydligt sätt för företagen att visa att de är beredda att ställa om.

– El- och hybridbilsboomen har börjat. Men det råder fortfarande en förvirring på bilmarknaden, vilket jag hoppas att man nu ska undvika med hjälp av raka budskap. Jag tror att den här utmaningen kommer vara den lättaste hittills. Förhoppningsvis skriver över hundra företag på snabbt och jag tror att de flesta kommer ha kortare ledtider än år 2020, avslutar Svante Axelsson.

”Fossilfria transporter före 2025”

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.