WWF lanserar Earth Hour-tävling

Earth Hour Initiativet Earth Hour, som handlar om att uppmärksamma klimatfrågan, blir nu bredare och tar även med biologisk mångfald. Dessutom vill Världsnaturfonden WWF se till att människor agerar mer hållbart. Därför har WWF i samarbete med Deedster utvecklat ett spel där privatpersoner och organisationer kan tävla mot andra i miljövänlighet.

WWF lanserar Earth Hour-tävling

Earth Hour har adresserat klimatförändringarna sedan 2007 genom att få människor att visa engagemang genom att släcka ljuset under en timme. Tanken är inte att spara energi, utan arrangemanget är manifestation. Nu vill Världsnaturfonden WWF försöka inspirera till handling i samband med arrangemanget genom att lansera en tävling, Earth Hour Challenge. Tävlingen pågår från 16 till 30 mars.

– Syftet med Earth Hour Challenge är att på ett roligt sätt skaffa sig kunskap om klimatförändringar och vad man kan göra åt dem. Att göra det i spel- och tävlingsformat tror vi kan locka nya målgrupper att engagera sig för en mer hållbar värld. Släckningsmomentet är en symbolhandling, men det är omställning till ett hållbarare liv som är det viktiga, säger Lisbeth Larsson, WWF, i ett pressmeddelande.

Avslutas vid Earth Hour

För att kunna delta krävs en modern mobiltelefon, men tävlingen är i övrigt kostnadsfri. Den som vill vara med och tävla laddar ner appen Deedster. Appen är i grunden en ”stegräknartävling” för klimatavtryck.

– I det här samarbetet har vi lagt till både frågor och deeds med fokus på biologisk mångfald, säger Niclas Persson, vd på Deedster.

Appen innehåller bland annat en frågesport inriktad på klimat och biologisk mångfald. Den som tävlar kan också göra så kallade ”deeds”, alltså olika insatser för att minska sitt koldioxidavtryck eller förbättra den biologiska mångfalden. Man kan tävla som individ (privatperson eller kommuninvånare) eller i lag (organisationer och företag). Tävlingen avslutas i samband med Earth Hour 30 mars.

Man kan anmäla sig på två sätt:
wwf.se/earthhour
earthhourchallenge.se

Läs mer: Om 50 år kan dessa däggdjur vara utdöda

 

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.