Szczepanowski lämnar Riksbyggen – går till Coop

Karriär Charlotta Szczepanowski blir chef för nybildade enheten Hållbarhet & Kvalitet på Coop.

Szczepanowski lämnar Riksbyggen – går till Coop
Kari Kohvakka

Coops hållbarhetsarbete fortsätter genom att en ny enhet, Hållbarhet & Kvalitet, bildas och till chef för denna enhet har Charlotta Szczepanowski utsetts.

– Vi är mycket glada att ha lyckats rekrytera Charlotta till detta viktiga jobb på Coop. Hennes breda industriella erfarenhet kring hur företag kan kommunicera och kvalitetssäkra vitala hållbarhetsprocesser kommer att bli ett avgörande tillskott i vårt framtida hållbarhetsarbete, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige AB.

– Jag ser fram emot att samla hållbarhets- och kvalitetsfrågorna under ett tak och att få möjlighet att med Charlotta på plats ytterligare stärka Coops hållbara varumärke. Med vitala processer på plats skall Coop ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete mot en grön affär, säger Björn Larsson, affärsområdesdirektör Marknad.

Karriär på Posten

Charlotta kommer närmast från Riksbyggen, där hon varit i nio år, senast som chef för hållbar utveckling. Därförinnan har hon arbetat med hållbarhetsfrågor på Electrolux och Posten.

Charlotta är utbildad civilingenjör från KTH och har läst PR/Kommunikation på Berghs. Hon kommer börja på Coop 1 oktober 2018. Charlotta kommer att rapportera till Björn Larsson, affärsområdesdirektör Marknad, men vara adjungerad till Coops koncernledning.

– Det ska bli mycket spännande att få lära känna Coop från insidan. Coop har redan ett erkänt framgångsrikt hållbarhetsarbete, det vill jag fortsätta bygga på. Med min kombinerade erfarenhet av kvalitet, systematik och hållbarhet ser jag fram emot att skapa nytta för Coops affär, säger Charlotta Szczepanowski.

Louise König lämnar Coop

I samband med denna organisationsförändring har Louise König beslutat att lämna sin position som hållbarhetschef på Coop. Louise har arbetat på KF och Coop sedan 2012 och kommer lämna företaget den 1 augusti.

Läs mer: De förslås sitta i Lunds klimatpolitiska råd

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.