Svensk-kinesiskt partnerskap för den hållbara staden

Vid FN-toppmötet i Johannesburg presenterar Sverige ”Den hållbara staden” – ett svensk-kinesiskt partnerskap om innovativa lösningar för en hållbar stadsmiljö. Syftet med det svensk-kinesiska samarbetsprojektet är att ta fram ett helhetskoncept för utveckling av stadsmiljö. Det skriver Exportrådets projekt Svensk Miljöteknikexport i ett pressmeddelande. Projektet ska rikta uppmärksamheten på nya och mer effektiva tekniska lösningar för hållbar stadsmiljö samt presentera en systemlösning där synergier och samverkan mellan stadens olika försörjningssystem utgör en viktig del.

– Sverige har i många fall världsledande lösningar för en hållbar stadsutveckling och kan bidra till ett viktigt utbyte av erfarenheter i Johannesburg, säger handelsminister Leif Pagrotsky i ett pressmeddelande.

Projektet har initierats under en diskussioner mellan nätverket Svensk Miljöteknikexport och konsultföretaget SWECO, som är ett av nätverkets medlemsföretag. Tillsammans med Utrikesdepartementet och Miljödepartementet etablerades ett partnerskap med kinesiska miljödepartementet.

/p>

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.