Sista chansen: Nominera till Miljöstrategipriset

Miljöstrategipriset Nominera dina miljöhjältar till Miljöstrategipriset 2019 senast 16 augusti. Priset går till en person eller grupp som på ett strategiskt föredömligt sätt utformat och genomfört en tydlig hållbarhetsstrategi i sin organisation. Förra årets vinnare blev Förvaltningen Kretslopp och vatten i Göteborgs stad. 

Sista chansen: Nominera till Miljöstrategipriset
Miljöstrategipriset 2019.

Miljöstrategipriset instiftades 2015 av Miljö & Utveckling för att premiera skickligt hållbarhetsarbete. Priset delas ut vid Miljöstrategidagarna i Stockholm. Tidigare prisutdelare är bland andra Isabella Lövin och Anders Wijkman.

Vinnaren utses av en jury, och juryarbetet leds av Miljö & Utvecklings chefredaktör Ingar Lindholm.

– Vi ser fram emot många spännande nomineringar! Det har redan kommit in några förslag, så det ser lovande ut, säger hon.

Kriterier för Miljöstrategipriset:

”Det vinnande bidraget har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen. Förändringen har gjorts i en befintlig verksamhet och har gett positiva konkreta och mätbara resultat, i form av hårda eller mjuka värden. Arbetet ska vara inspirerande för andra och på så vis ha potential att ge avtryck utanför organisationen. Pristagaren kan vara en verksamhet, grupp eller förening.”

Så går det till att nominera:

Nominera till Miljöstrategipriset genom att på en A4-sida (12 punkt textstorlek) sammanfatta ert hållbarhetsprojekt och vilka positiva, konkreta och mätbara resultat det har bidragit till.

Vi söker framför allt projekt som rör ekologisk hållbarhet. Lämna namn, telefon och e-post till den som ansvarat för genomförandet, samt till en person som arbetar operativt med detta idag och kan berätta om vad projektet har haft för effekt i praktiken.

Juryn lägger stor vikt vid mätbara resultat, uppge gärna vilka resultat ni kunna visa, inte bara att ni kunnat visa mätbara resultat. Mejla ditt bidrag till priset@miljo-utveckling.se

Sista dagen för att skicka in är 16 augusti 2019.

Tidigare vinnare:
2015 gick priset till Riksbyggen för deras arbete med ekosystemtjänster.

2016 fick Samverkansprojektet Hållbara resor i Västernorrland priset för att de lyckats reducera koldioxidutsläppen från tjänsteresor markant via ett internt system för klimatkompensation.

2017 gick priset till Region Västmanland för deras arbete med hållbara finanser.

2018 gick priset till Förvaltningen Kretslopp och Vatten Göteborgs stad för deras strategiska arbete med att minska mängden avfall och restprodukter.

Läs mer: De vinner Miljöstrategipriset 2018

Läs mer: Möt konstnären bakom statyetten

Läs mer: Information om priset

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.