nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Almedalen
Utfrågningarna sker i samarbete med Sustainable Innovation och Klimatriksdagen.

Miljö & Utveckling sänder live från Almedalen

Under Almedalsveckan kommer samtliga riksdagspartier att frågas ut om sin klimatpolitik av Miljö & Utvecklings redaktion. Utfrågningarna sänds live här på tidningens hemsida.

  • Annons 1

Snart drar Almedalsveckan igång, i år med extra stort intresse med tanke på riksdagsvalet i höst. Miljö & Utveckling har för första gången en egen scen på Teaterskeppet.

Där kommer företrädare för samtliga riksdagspartier att frågas ut om sin klimatpolitik. Utfrågningarna sker i samarbete med Sustainable Innovation och Klimatriksdagen, och varje intervju kommer att följas av ett panelsamtal där förslagen ställs emot de utsläppsminskningar som krävs för att Sverige ska leva upp till sina åtaganden.

– Det ska bli oerhört spännande att höra vilka förslag partierna har, och hur experterna i panelen värderar dem. Utsläppsminskningarna i Sverige har sedan 2005 legat på drygt två procent per år, medan det enligt Naturvårdsverket krävs i genomsnitt fem till åtta procent för att Sverige ska klara netto-nollmålet till 2045. Frågan är hur partierna kan leva upp till detta, säger Ingar Lindholm, chefredaktör på Miljö & Utveckling, som kommer att genomföra sex av de åtta utfrågningarna.

Sänds live via webben

De övriga två intervjuerna görs av Miljö & Utvecklings reporter Kerstin Lundell, som under våren intervjuat samtliga riksdagspartier om deras miljöpolitik i stort för tidningens räkning.

Utfrågningarna kommer sändas live via Miljö & Utvecklings hemsida.

– Livesändningarna gör att vi kan nå en bredare publik än bara Almedalsbesökarna, vilket förstås är både roligt och extra viktigt med tanke på att det är valår, säger Ingar Lindholm.

Först ut är Moderaterna, måndag 2 juli klockan 15.30. Du hittar alla sändningstider i listan nedan.

Miljö & Utvecklings Almedalssändningar 2018:

Moderaterna, Jesper Skalberg Karlsson: Måndag 2 juli kl 15.30-16.00

Socialdemokraterna, Åsa Westlund: Måndag 2 juli kl 16.15-16.45

Centerpartiet, Rickard Nordin: Tisdag 3 juli 15.30-16.00

Vänsterpartiet, Jens Holm: Tisdag 3 juli 13.00-13.30

Kristdemokraterna, Lars-Axel Nordell: Onsdag 4 juli 15.30-16.00

Miljöpartiet, Gustav Fridolin: Onsdag 4 juli 16.15-16.45

Liberalerna, Lars Tysklind: Torsdag 5 juli 15:30-16.00

Sverigedemokraterna, Martin Kinnunen: Torsdag 5 juli 16.15-16.45

Läs mer: Malmö stad kan vinna EU-pris

Etiketter:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.