Han blir ny föreståndare för Internationella miljöinstitutet

Karriär Han är för närvarande forskningsdirektör vid Finlands miljöcentral (SYKE), där han bedriver forskning inom ramen för en professur. Han tillträder som föreståndare för Internationella miljöinstitutet vid årsskiftet, med anställning som professor i miljöpolicy. 

Han blir ny föreståndare för Internationella miljöinstitutet
Lunds universitet

Per Mickwitz har utsetts till föreståndare för Internationella miljöinstitutet för perioden 2019–2021.

– Jag är väldigt upprymd och glad över att få bli en del av miljöinstitutets kollektiv och få möjlighet att bidra till hållbara lösningar. I dagens värld behövs ett institut som detta mer än någonsin. Det finns för närvarande ett skriande behov av kunskap som kan utlösa och skynda på privata och offentliga insatser för att åtgärda klimatförändringarna och åstadkomma en effektivare resurshantering, säger Per Mickwitz i ett pressmeddelande.

Erfarenhet av att leda tvärvetenskaplig forskning

Professor Fredrik Andersson som är ordförande för institutets styrelse och rektor för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har lett rekryteringen av den nye föreståndaren. 

– Jag är väldigt glad över att Per Mickwitz kommer att vara institutets föreståndare under de kommande åren. Han kan institutet och är välkänd här. Han har stor erfarenhet av att leda tvärvetenskaplig forskning och han har fått varma vitsord för sin kommunikationsförmåga. Det gör honom synnerligen lämpad att leda institutet. Jag är också stolt över att rekryteringsprocessen har varit transparent och inkluderande, tack vare allt engagemang och stöd från institutets styrelse, fakulteten, personalen och universitet.   

Professor Lena Neij som varit föreståndare för Internationella miljöinstitutet under de senaste nio åren lämnar befattningen vid årsskiftet. 

Läs mer: Pengarna det svåra inför klimatmötet i Polen

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.