Framtidens e-handel: Ny utbildning med fokus på hållbarhet

E-HANDEL Omställningen till en mer hållbar och cirkulär e-handel går för långsamt. Nu lanserar E-commerce Park of Sweden ett specialiserat utbildningsprogram i hopp om att utveckla branschen.

Framtidens e-handel: Ny utbildning med fokus på hållbarhet
Inkubatorprogrammet öppnar upp för ansökningar nu, och drar igång i september. Foto: Hampus Richardsson.

E-commerce Park of Sweden, en aktör aktörer inom e-handelsvärlden, erkänner att omställningen går för långsamt och att de med sin position som inkubator för framtida e-handelsbolag har ett stort ansvar som de behöver axla bättre.

– Ärligt talat, omställningen mot en mer cirkulär och hållbar e-handel går för långsamt. Med den position vi har ser vi att det är vårt ansvar att göra något åt det, säger Karsten Deppert, entreprenör och medgrundare av E-commerce Park of Sweden, i en kommentar.

Nu tar E-commerce Park ett steg framåt genom att introducera ett nytt program parallellt med det befintliga, som fokuserar på entreprenörer som vill vara föregångare inom en mer hållbar e-handel. Deltagarna i programmet kommer att dra nytta av omfattande kunskap från branschledande experter inom både e-handel och hållbarhet samt få tillgång till ett nätverk av likasinnade entreprenörer som delar visionen om en hållbar e-handel.

– Vårt mål är att stödja företag som inte bara vill vara ledande på marknaden utan också vill göra det på ett ansvarsfullt och hållbart sätt, förklarar Karsten Deppert.

Programmet är baserat i Helsingborg, en central plats för svensk e-handel. En rapport från 2023 visar att över en tredjedel av all svensk e-handel har viktiga kopplingar till Helsingborgsregionen, med företag som Boozt, NA-KD och IKEA. Karsten och hans team siktar på att påverka näringslivet i stor skala. Dessutom kommer deltagarna i det nya programmet att fungera som viktiga mentorer inom hållbarhet för det andra programmet, som fokuserar på mer ”traditionella” e-handlare.

Inkubatorprogrammet öppnar upp för ansökningar nu, och drar i gång i september. Max 10 företag kommer att antas till programmet.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.