Besked från miljöministern: Nationella klimatmötet redan i gång

Klimat I början av året berättade regeringen att den före sommaren ska bjuda in svenska företag, fackföreningar, forskare och civilsamhället till ett ”nationellt klimatmöte”. Nu visar det sig att det mötet redan tycks vara igång och att det snarast handlar om en turné där miljöministern besöker olika aktörer.

Besked från miljöministern: Nationella klimatmötet redan i gång
Romina Pourmokhtari (L) tog emot Klimatpolitiska Rådets rapport.

Det nationella klimatmöte som regeringen utlovat har redan startat. Så måste man i varje fall tolka miljöministern Romina Pourmokhtari (L) när hon i dag fick en fråga om det utlovade mötet då hon tog emot Klimatpolitiska Rådets årsrapport .

– Inbjudningarna är ute. Vi har faktiskt smygstartat och varit och träffat Västra Götaland och talat om hur de arbetar för att effektivisera tillståndsprocesser, sa hon som svar på frågan om mötet.

På frågan om det nationella mötet svarade hon också att regeringen träffat petrokemiindustrin i Stenungsund där hon menade att det finns aktörer som vill bana väg för mer cirkulär resursanvändning.

– Där pratade vi väldigt mycket om el och tillståndsprocesser med dem, men också om kompetensförsörjning.

”Turnén är bara startad”

Hon konstaterade slutligen som svar på frågan om det nationella mötet att regeringen fått in flera nyttiga inspel från de aktörer man redan träffat än så länge.

– Turnén är bara startad och vi ser fram emot att träffa många olika sektorer och sektorernas parter men också civilsamhället i utformningen av vårt arbete med klimathandlingsplanen.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.