Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

14 klimatevent du inte får missa

Juridik & Politik Missa inte morgondagens klimatevent och marscher runt om i Sverige. Totalt görs cirka 1 000 klimatmarscher runt om i världen den 8 september 2018.

14 klimatevent du inte får missa
Klimat Sverige

Initiativ kommer från början från det internationella nätverket för People’s Climate March. I Sverige hålls klimatevent i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Umeå, Norrköping, Halmst, Lund, Alingsås, Sundsvall, Gävle, Växjö, Söderhamn, Kisa, och Skurup i morgon.

– Om inte vi, vilka ska då göra det? frågar sig allt fler människor. Om inte politiken svarar upp emot att vi håller på att förstöra vår enda jord vi har att leva på, då måste vi hjälpa dem att se verkligheten. Det är därför viktigt och glädjande att allt fler orter och människor ansluter sig till de globala klimatmarscherna 8 september, säger Eva Lenke, talesperson för People’s Climate March Sverige.

Sveriges utsläpp ökar

Nyligen släpptes nya utsläppssiffror av Naturvårdsverket. Sveriges utsläpp av växthusgaser ökade med 3,6 procent under första kvartalet i år jämfört med förra året. Om Sverige ska nå klimatmålen måste utsläppen minska med runt sju procent varje år. 

– Politiker på riks-, regional och kommunal nivå behöver ge omställningen till ett fossilfritt samhälle högsta prioritet. Klimatfrågan behöver genomsyra alla beslut inom alla politikområden och på alla nivåer. Det finns ingen politik på en ödelagd planet, säger Samuel Jarrick, operasångare och talesperson för Klimataktion.

Läs mer om alla klimatevent i Sverige här.

Läs mer: Återbruk vid kontorsrenovering – spara 43 000 ton växthusgaser

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.