Så bidrar eSIM till en mer hållbar värld

Sponsrat av Puffer Miljö och hållbarhet är ett ämne som engagerar och som majoriteten av alla företag idag tar med i beräkningarna för att skapa produkter som fungerar ur miljösynpunkt. Detta är inte minst ett aktuellt ämne när det kommer till teknik och digitala enheter. De allra flesta behöver en mobiltelefon för att göra allt från att sköta dagliga ärenden till att hålla kontakt med vänner och familj eller söka information. Alltför få reflekterar dock över hur mobiltelefonen påverkar vår omvärld och om det finns teknik som på ett positivt sätt kan sätta färre avtryck på jordens framtid.

Så bidrar eSIM till en mer hållbar värld

De positiva nyheterna i sammanhanget är dock att det idag finns teknik som i allra högsta grad tar miljöaspekten och hållbarhet i beaktande. Detta gäller för såväl tillverkning och produktion av enheter, som för teknik som kan implementeras direkt i telefonerna, för att på så vis minska onödiga kostnader ur hållbarhetsperspektiv. En av de mest spännande teknikerna som kommit ut på marknaden är så kallade eSIM.

Vad är ett eSIM?

Vad är då ett eSIM? Kort sagt är det integrerad teknik som gör att du slipper ett fysiskt SIM-kort att sätta in i din telefon. Funktionen innebär alltså att tekniken finns direkt i din telefon så att du kan använda den utan att behöva sätta in ett traditionellt SIM-kort. Tekniken går att implementera i flera slags enheter som till exempel Smartklockor och mobiler och gör det möjligt att använda sin enhet på ett optimalt sätt oavsett var man befinner sig i världen.

Därför är eSIM bra ur ett hållbarhetsperspektiv

Det finns ett par viktiga faktorer som i allra högsta grad gör eSIM smart för den som skall spendera tid i ett annat land och som långsiktigt även kommer att göra skillnad också i det land där man bor idag. Här listas de viktigaste anledningarna till varför ett eSIM är enkelt och smidigt och kommer att ha en avgörande positiv effekt på miljön rent långsiktigt.

1. Integrerad teknik innebär mindre påverkan av produktion

I och med att den nya tekniken med eSIM betyder att du redan har den integrerad i din enhet så kommer färre avtryck att göras i produktionen av enheter. Allting kommer att effektiviseras och du slipper extra klimatavtryck eftersom färre fysiska SIM-kort kommer att behövas. Att resa esim för iphone eller android kommer helt enkelt att ske på mindre bekostnad av miljön, ur ett rent tekniskt och mobilt perspektiv.

2. Färre försändelser och transport av nya SIM-kort

Nästa viktiga sak som i allra högsta grad påverkar miljön på ett positivt sätt när man använder eSIM är att det blir färre transporter och försändelser av nya SIM-kort. Detta är på många sätt extra viktigt eftersom människan reser allt mer, något som annars kan innebära fler försändelser.

3. Besparingar som kan gå till långsiktigt hållbara investeringar inom alla områden

Alla dessa besparingar innebär att det också kan investeras mer i fler smarta lösningar för framtiden. Dessa kommer att komma till nytta för alla människor och är något som väldigt långsiktigt kommer ge bättre förutsättningar för jorden och framförallt miljön.

Därför måste alla ta ansvar för miljön genom smarta eSIM samt andra tekniska lösningar

Det är ett faktum att resande med alla slags transporter ger ett klimatavtryck som vi alla måste ta ansvar för. Då människor älskar att resa och med stor sannolikhet kommer att vilja fortsätta att göra det så är det dock viktigt att vi ser brett på de möjligheter som finns för att skapa bättre förutsättningar för detta. Smartare teknik är nyckeln till framtidens resande både när det gäller användningen av eSIM och när det kommer till flygteknik liksom smartare miljömässiga tåg, båtar och bilar.

Genom att alla gör något så kommer det till slut att bli en större effekt på världen och därför måste vi alla ta ansvar för det vi kan påverka. Lär man dessutom sina barn att ta hand om världen på ett bra sätt genom att tänka på miljön så har man kommit en lång bit på väg.

Genom bra information kan du ta smarta, miljömässiga beslut

Genom att ta reda på all information du behöver i förväg så kan du enkelt se till att du köper ett bra eSIM när du är på resande fot och därmed minskar miljöpåverkan på det sätt du kan. Detta är en teknik som vi kommer att se allt mer av och tekniken kommer i princip att finnas integrerad i alla telefoner och även andra enheter som fungerar med hjälp av sim-kort.

Att informera sig gör också att du kommer att känna dig tryggare med de val du gör och att du på ett smidigare sätt kan använda dig av alla den fantastiska teknik som finns till för att vi skall få en enklare vardag där våra enheter spelar en stor och viktig roll i såväl privatlivet som arbetslivet. Att du dessutom tar ansvar för miljön är något du inte vill bortse ifrån eftersom det är ett ansvar som alla måste och bör ta.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.