nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Överenskommelse för miljövänligare handel och transporter

  • Annons 1

Miljöminister Lena Sommestad undertecknade i dag tillsammans med 12 företag, tre kommuner och regioner en överenskommelse om åtaganden för en hållbar handel med dagligvaror. Dagens överenskommelse innebär att dagligvarutransporter och ökad miljöanpassning av varor prioriteras för att skapa en hållbar handel. Överenskommelsen innebär ökad samverkan mellan branscher och trafikslag, ytterligare satsningar på forskning och utveckling samt ny teknik och nya lösningar. Andra åtaganden är ökad integrering av hållbarhetsfrågorna i företags, kommuners och regioners verksamhet, miljöanpassning av varor samt hur man ska synliggöra varornas miljöpåverkan för konsumenten.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.