Ny gasdriven transportbil från Mercedes

Mercedes-Benz Sverige lanserar nu den gasdrivna transportbilen Sprinter NGT. När den körs på biogas är den helt koldioxidneutral. Vid naturgasdrift är koldioxidbesparingen cirka 20 procent jämfört med bensindrift. Till skillnad från en dieselmotor försvinner utsläppen av hälsofarliga partiklar helt och hållet med Sprinter NGT. Med bivalent gasdrift kan Sprinter NGT köras på både gas och blyfri bensin, vilket föraren växlar mellan med ett enkelt knapptryck.

– Mercedes-Benz satsar både tid och resurser på att utveckla transportbilar som minskar miljöbelastningen. Tidigare har vi på lastbilssidan erbjudit den gasdrivna Econic, som redan har sålts i cirka 300 exemplar. Nu kan vi även erbjuda ett miljövänligt alternativ för transportbilar, uppger Joakim Gustafsson, produktspecialist transportfordon på Mercedes-Benz Sverige, i ett pressmeddelande.

Han påpekar gärna att eftersom bilen kan köras på både gas och bensin finns inget som hindrar.

– Tack vare möjligheten att kombinera gas- och bensindrift är den totala räckvidden för Sprinter NGT upp till 1 200 kilometer vid bivalent drift och upp till 470 kilometer om enbart gasdrift utnyttjas, säger Joakim Gustafsson.

Och intresset har väckts på marknaden.

– Vi vet att en gasdriven transportbil, som även kan hantera längre sträckor där möjligheten att fylla på gas är begränsad, kommer att få ett stort genomslag i Sverige. Vi har redan fått många förfrågningar på nya Sprinter NGT från våra kunder och har också fått en hel del förhandsbeställningar, kommenterar Hans Ivarsson, försäljningschef transportfordon på Mercedes-Benz Sverige.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.