nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mot ett renare Östersjön

  • Annons 1

Obehandlat avloppsvatten från St. Petersburg är Östersjöns allra största enskilda föroreningskälla. St Petersburgs kommunala vattenmyndighet Vodokanal har gjort stora insatser för att förändra den bilden, något som också gjort dem till årets vinnare av Swedish Baltic Sea Water Award.

Det har arbetat hårt för att få installera en vattenreningsanläggning som tar hand om stadens avloppsvatten och i september invigs Southwest Wastewater Treatment Plant (SWTP). Det innebär att 1,5 miljonstaden inte längre kommer att släppa ut 700 000 kubikmeter orenat avloppsvatten per dag.

Swedish Baltic Sea Water Award är ett regionalt pris som uppmärksammar direkta och praktiska insatser som bidrar till att förbättra Östersjöns vattenkvalitet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.