nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mot ett renare Östersjön

  • Annons 1

Obehandlat avloppsvatten från St. Petersburg är Östersjöns allra största enskilda föroreningskälla. St Petersburgs kommunala vattenmyndighet Vodokanal har gjort stora insatser för att förändra den bilden, något som också gjort dem till årets vinnare av Swedish Baltic Sea Water Award.

Det har arbetat hårt för att få installera en vattenreningsanläggning som tar hand om stadens avloppsvatten och i september invigs Southwest Wastewater Treatment Plant (SWTP). Det innebär att 1,5 miljonstaden inte längre kommer att släppa ut 700 000 kubikmeter orenat avloppsvatten per dag.

Swedish Baltic Sea Water Award är ett regionalt pris som uppmärksammar direkta och praktiska insatser som bidrar till att förbättra Östersjöns vattenkvalitet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4