Miljö & Utveckling växer

Miljö & Utveckling fortsätter att växa och stärka sin position som landets största oberoende miljötidning för näringslivet. Enligt Orvesto Näringsliv har vi nu 17 000 läsare, vilket är en ökning på 1 000 läsare från förra årets mätning. Att vi ökar är inte förvånande då vi ökat antalet betalande prenumeranter samtidigt som miljöfrågorna upplever en riktig boom.

Att vi ökar antalet läsare talar också om att miljöfrågorna blir allt viktigare inom näringslivet och allt mer uppfattas som en överlevnadsfråga också för den egna verksamheten. Från redaktionens sida är den positiva utvecklingen också en sporre att fortsätta att utveckla Miljö & Utveckling så att vi kan bjuda på ännu bättre och nyttigare läsning. Nyttoperspektivet är något som ligger oss varmt om hjärtat. Har man som läsare konkret nytta av tidningen så är det positivt för näringslivet och för miljön.

Förhoppningsvis erbjuder vi ”nyttig läsning” i vårt tema om bioenergi. Det kan konstateras att det är ett glödhett område som fått en verklig skjuts av debatten kring klimatförändringarna. Utan att fördjupa mig i området kan jag konstatera att biobränsleområdet har stor potential att bli en svensk exportframgång. Det finns exempelvis redan mycket stor kunskap kring etanolproduktion. Det teknikkunnande och den bredd som finns idag borde kunna borga för framväxten av en ny stor exportindustri. Exportmarknaden är i det närmaste obegränsad.

Det är kring utvecklingstrender som denna som Miljö & Utveckling ska hjälpa sina läsare att bli mer initierade. Och det finns mycket att skriva om på det växande miljöområdet.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.