Mattias Philipsson ny vd för Plastkretsen

Karriär Mattias Philipsson har utsetts till verkställande direktör för Plastkretsen. Mattias kommer närmast från rollen som vd för Svensk Biogas i Linköping.

Mattias Philipsson ny vd för Plastkretsen
Plastkretsen

Plastkretsen, en av fem delägare i Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, fortsätter sin strategi mot ökad materialåtervinning av plastförpackningar och anställer Mattias Philipsson som vd med placering i Motala.

− Genom vår nya anläggning i Motala löser vi ett akut kapacitetsproblem, men vi måste också öka efterfrågan på sorterat material. Detta ser jag som Mattias viktigaste uppgift, säger Kristian Östlund, styrelseordförande i Plastkretsen.

Läs mer: Sweden Green Building Council får ny ordförande

− En av sakerna som känns extra spännande med rollen är att få vara med och bidra till att skapa cirkulära flöden för plastförpackningar. Det handlar inte bara om att sortera och förädla utan också att vi måste också jobba bakåt i värdekedjan. Det är viktigt att få fler återvinningsbara förpackningar på marknaden men också redan från början skapa efterfrågan på det återvinna materialet, säger Mattias Philipsson, ny vd för Plastkretsen.

Mattias Philipsson tillträder tjänsten efter sommaren.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.