nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mattias Philipsson blir ny vd för Plastkretsen. FOTO: Plastkretsen

Mattias Philipsson ny vd för Plastkretsen

Mattias Philipsson har utsetts till verkställande direktör för Plastkretsen. Mattias kommer närmast från rollen som vd för Svensk Biogas i Linköping.

  • Annons 1

Plastkretsen, en av fem delägare i Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI, fortsätter sin strategi mot ökad materialåtervinning av plastförpackningar och anställer Mattias Philipsson som vd med placering i Motala.

− Genom vår nya anläggning i Motala löser vi ett akut kapacitetsproblem, men vi måste också öka efterfrågan på sorterat material. Detta ser jag som Mattias viktigaste uppgift, säger Kristian Östlund, styrelseordförande i Plastkretsen.

Läs mer: Sweden Green Building Council får ny ordförande

− En av sakerna som känns extra spännande med rollen är att få vara med och bidra till att skapa cirkulära flöden för plastförpackningar. Det handlar inte bara om att sortera och förädla utan också att vi måste också jobba bakåt i värdekedjan. Det är viktigt att få fler återvinningsbara förpackningar på marknaden men också redan från början skapa efterfrågan på det återvinna materialet, säger Mattias Philipsson, ny vd för Plastkretsen.

Mattias Philipsson tillträder tjänsten efter sommaren.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.