Kina och Sverige samarbetar om hållbar energi

Näringsminister Maud Olofsson och Chen Deming, vice ordförande och minister i Kinas nationella utvecklings- och reformkommission, NDRC, har kommit överens om ett fördjupat samarbete mellan Kina och Sverige om hållbar energi. NDRC är näringsdepartementets motsvarighet.

– Jag är mycket glad att vi har kommit överens om ytterligare steg i samarbetet om hållbar energi, ren energiteknik och energieffektivisering. I Sverige har vi ett stort kunnande som vi gärna delar med oss av till Kina. Ett samarbete kommer att gynna båda länder och även spela roll i den globala klimatfrågan. Det är viktigt att Sverige kan visa att man kan förena ökad BNP och ökad klimatpåverkan, uppger Maud Olofsson.

Vid mötet med Chen Deming lyfte näringsministern även fram vikten av att skapa bra villkor för företag – särskilt små och medelstora företag. Näringsministern tog också upp frågor rörande corporate social responsibility, öppna marknader och kvinnors företagande, enligt ett pressmeddelande från näringsdepartementet.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.