nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Går att halvera elanvändning i kontorsbyggnader

  • Annons 1

Det finns stora möjligheter att sänka elkostnaderna i kontor, visar en inventering av kontorsbyggnaders energianvändning som Energimyndigheten genomfört.

Belysningen står exempelvis för i genomsnitt 21 procent av elanvändningen vilket innebär att energieffektivare belysning snabbt kan sänka den totala elförbrukningen.

Även fläktar, kylmaskiner och datautrustning står för en betydande elanvändningen i de flesta byggnader.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.