nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Går att halvera elanvändning i kontorsbyggnader

  • Annons 1

Det finns stora möjligheter att sänka elkostnaderna i kontor, visar en inventering av kontorsbyggnaders energianvändning som Energimyndigheten genomfört.

Belysningen står exempelvis för i genomsnitt 21 procent av elanvändningen vilket innebär att energieffektivare belysning snabbt kan sänka den totala elförbrukningen.

Även fläktar, kylmaskiner och datautrustning står för en betydande elanvändningen i de flesta byggnader.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.