nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ylva Öhrnell, ordförande i nätverket för Hållbart Näringsliv NMC, Christoffer Bergfors Max Hamburgare och Kristina AtKisson, generalsekreterare i NMC. FOTO: NMC

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.

  • Annons 1

Christoffer Bergfors får priset för ett kreativt och handfast ledarskap som har resulterat i att restaurangkedjan har utvecklat en grön meny som också blivit en försäljningssuccé. Under 2016 femdubblade Max Burgers utbudet av vegetariska burgare.

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC, nätverket för Hållbart Näringsliv. Priset delas ut till en person, främst inom svenskt näringsliv, som inte har hållbarhetsfrågor som huvudsaklig sysselsättning, men som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet i den egna organisationen eller i samhället.

Övriga finalister var Ann Carlsson, vd på Apoteket, och Monica Lingegård, vd på Samhall.

Läs mer här

Topparna som konkurrerar om hållbarhetspris

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4