nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ännu ett miljöpris till Scandic

  • Annons 1

Scandic vann ”Best CSR Programme” på Hospitality Awards i Paris. Nyligen hölls – för sjunde året i rad – världsomfattande Hospitality Awards, där priser i tolv olika kategorier delades ut till innovativa företag och personer inom hotellbranschen. Årets pris, i kategorin ”Best CSR Programme”, gick till Scandic. Hotellkedjans koncernchef Frank Fiskers samt miljödirektör Jan Peter Bergkvist var båda på plats i Paris för att ta emot utmärkelsen.

Scandics CSR-program omfattar många områden. Scandic in Society, med över 500 pågående aktiviteter i lokalsamhället och ett antal kedjegemensamma; såsom 12 miljoner koppar rättvisemärkt kaffe årligen, Nordiskt stöd till kampen mot cancer via Cancerfonden samt hjälp till barn i samarbete med ”Right to Play” i Norge. Scandic arbetar också med tillgänglighet genom att erbjuda ett tillgängligt boende för gäster med funktionsnedsättning. Hälsa satsar man på genom att såväl gäster som medarbetare på Scandic erbjuds möjligheten till ett mer hälsosamt liv med exempelvis variation av hälsosamma matalternativ. Miljöarbetet inom hotellkedjan startade redan 1994 och innefattar skrotade engångsförpackningar, KRAV-märkt frukost, Svanmärkta hotell och mycket mer.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.