nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Allt fler kommuner har klimatstrategi

  • Annons 1

Hälften av de kommuner som fått hjälp av en klimatcoach har en klimatstrategi, antingen antagen eller på remiss. Och övriga kommuner som fått coaching är i full gång med arbetet med att ta fram en.

Det är nätverket Klimatkommunerna som drivit projektet Klimatcoachning – stöd till lokalt klimatarbete i småkommuner som erbjudit stöd av en klimatcoach till kommuner med färre än 15 000 invånare. Projektet finansieras av Naturvårdsverket och målet är att fler kommuner ska jobba efter klimatstrategier för att de nationella klimatmålen ska nås.

De kommuner som inte arbetar strategiskt med klimatarbete saknar ofta politiskt stöd och drivande tjänstemän i organisationen. Klimatcoachen har i många fall sammanfört olika kompetenser från flera förvaltningar för att visa att den kompetens som behövs redan finns.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.