Affärsmöjlighet med att klimatneutralisera

Det finns pengar att tjäna på att klimatneutralisera sitt företag. Det sade Per Egstam, Managing Director för Tricorona, under en workshop på miljöseminariet Globe som just nu pågår.

– Det här är en intressant affärsmöjlighet. Exempelvis biluthyrningsfirmor och energiproducenter skulle helt säkert kunna ta extra betalt om de kunde visa på att deras tjänster var klimatneutrala, konstaterade han.

Klimatneutralisering handlar om att företag som inte vill eller kan reducera utsläppen från sin verksamhet mer än de redan gjort, köper in sig i projekt som bidrar till utsläppsminskningar. Det kan exempelvis röra sig om projekt kring vindkraft, bioenergi eller annat. Genom olika beräkningsmodeller kan man ta reda hur mycket utsläpp exempelvis en resa genererar och sedan se till att köpa in sig i projekt där utsläppen minskas i samma omfattning.

– Det allra viktigaste när man jobbar med klimatneutralisering är att det finns transparens i systemet, alla detaljer måste vara trovärdiga för att det ska kunna användas i marknadsföringen, konstaterar Per Egestam.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.