nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Många av de elprylar som finns i hushållen, till exempel verktyg, används ganska sällan och passar därför att dela med andra. FOTO: Batteriåtervinningen

Svenskarna positiva till delningsekonomin

En övervägande majoritet av invånarna i Sverige är positivt inställda till delningsekonomi. Det visar en undersökning bland 4 200 personer som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Batteriåtervinningen.

  • Annons 1

Undersökningen visar att 13 procent av befolkningen använder delningsekonomi mycket eller ganska ofta. En betydligt större andel, 61 procent är positivt inställda till delningsekonmin.

68 procent, kunna tänka sig att dela el- och batteridrivna produkter som inte används dagligen med andra utanför hushållet, till exempel släkt, vänner och arbetskamrater. Kvinnor är mer positiva till delning än män.

– Många av de elprylar som finns i hushållen, till exempel skruvdragare och glassmaskiner, används ganska sällan. Genom att dela sådana produkter blir det både billigare for konsumenten och bättre för miljön, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen.

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4