Trendiga tapeter – inred ditt hem med snygga tapeter

Sponsrat av Puffer Tapeter kan göra väldigt mycket, och de kan användas på många olika sätt – i hela
rummet eller i delar av rummet. Med tapeter kan du uttrycka dig, skapa din
personliga stil, göra rummet stilrent och enkelt eller uttrycksfullt och spännande. Hur
väljer man då tapeter, vad ska man tänka på och hur avgör man om hela rummet ska
tapetseras eller bara delar av rummet? Det kommer vi att gå igenom här.

Trendiga tapeter – inred ditt hem med snygga tapeter

Att välja placering

Även om det kan kännas självklart att hela rummet ska tapetseras så finns det

faktiskt många olika alternativ. Fondvägg har antagligen de flesta hört talas om, men man kan även välja att tapetsera två av väggarna, eller att enbart tapetsera garderober eller till och med dörren.

Genom att tapetsera delar av rummet kan man skapa en helt annan känsla. Kanske vill man ha en stilren och enfärgad tapet i rummet, men samtidigt ge en spännande känsla genom att välja en annorlunda tapet på garderoberna eller dörren.

En fondvägg kan vara ett bra alternativ om det känns för sterilt med samma tapet eller färg på alla väggar, samtidigt som det blir för mycket om man tapetserar samtliga väggar med samma tapet.

Detta kan till exempel vara för att man vill ha en väldigt annorlunda, mönstrad tapet eller ett motiv som inte passar i ett helt rum.

Om man har svårt att bestämma sig så kan det vara en bra idé att först kolla på tapeter, och utifrån det avgöra om tapeten ska användas i hela rummet eller bara på en vägg eller på dörren till exempel. Ofta är det ganska enkelt att kolla på en tapet och avgöra om man vill ha den i hela rummet, eller bara i delar av rummet.

Att välja tapet

Ibland vet man exakt hurdan tapet man vill ha, andra gånger är det mycket svårare.

Kanske vill man ha stilrena tapeter, annorlunda tapeter eller trendiga tapeter. Om du är osäker på vad du vill ha och vad som passar så kan du börja med att kolla på rummet. Hur används detta rum, vem kommer att vistas därinne, hur ofta kommer rummet att användas och hur ska det möbleras och inredas i övrigt? Det här kan säga väldigt mycket om vilken tapet som är rätt val för rummet.

Är det ett rum som inte kommer att användas särskilt mycket så kan man vara lite modigare med tapeterna, och kanske välja något du verkligen gillar men samtidigt är lite osäker på. I sovrummet bör du istället välja på en lugn och stilren tapet, eftersom det är viktigt att sovrummet är en plats för vila och återhämtning.

Något annat som är viktigt att tänka på är hur inredningen ser ut i rummet som ska tapetseras. Är det redan mycket färger och mönster så kanske tapeterna ska vara enfärgade och utan mönster, medan ett rum med enfärgade och matchande möbler och inredning kanske istället behöver en härlig färgklick eller ett snyggt mönster – om inte annat så åtminstone på en vägg.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.