nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Chefredaktör får Sveriges Ingenjörers miljöpris

Tidigare har författaren Kerstin Ekman och miljödebattören Stefan Edman fått Sveriges Ingenjörers miljöpris på 75 000 kronor. I år går priset till miljöjournalisten Charlotte Permell, bland annat känd som programledare för SVT:s Mitt i naturen.

Charlotte Permell
Charlotte Permell
  • Annons 1

Enligt Miljöpriskommittén är Charlotte Permell ”genom sin uppskattade gärning och sitt engagemang för natur och miljöfrågor inom såväl tv som Världsnaturfonden, WWF, en värdig pristagare av Sveriges Ingenjörers miljöpris”.

I sitt yrke har hon varit drivande inom miljöområdet. Hon var till exempel initiativtagare till programserien Vädrets makter, om hur klimatförändringar kommer att drabba Sverige.

Chefredaktör och reseledare

Sedan 2015, då Charlotte Permell lämnade SVT, är hon chefredaktör för Världsnaturfondens tidning, WWF Eko. Hon är även verksam som föreläsare, moderator och naturreseledare.

Miljöpriset delas ut på Miljödagen, som Sveriges Ingenjörer arrangerar 14 februari i Stockholm, med temat ”Människans påverkan på klimatet – ingenjörernas utmaning”.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.