LKAB rekryterar Pia Lindström som ny hållbarhetsdirektör

Karriär Pia Lindström blir ny hållbarhetsdirektör på LKAB. Hon jobbar idag på Boliden gruvor och kommer tillträda som ny hållbarhetsdirektör under första halvåret nästa år.

LKAB rekryterar Pia Lindström som ny hållbarhetsdirektör
Pia Lindström börjar på LKAB. Foto: LKAB

LKAB har hittat sin ersättare till tjänsten som HR- och hållbarhetsdirektör och rekryterar Pia Lindström från Boliden gruvor.

— Med tanke på de utmaningar som LKAB står inför både vad gäller kompetensförsörjning och tillståndsfrågor vill vi stärka HR- och hållbarhetsområdena ytterligare. Därför är vi väldigt glada över att kunna välkomna Pia Lindström som LKAB:s nya hållbarhetsdirektör och del av koncernledningen, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB.

LKAB genomför översyn av organisationen

För cirka två månader sedan blev det klart att HR- och hållbarhetsdirektör Grete Solvang Stoltz lämnar LKAB för ett liknande jobb på Munthers. Bolaget arbetar med energieffektiv luftbehandling och klimatlösningar.

LKAB har sedan dess gjort en översyn av organisationen och beslutat att dela upp rollen som HR- och hållbarhetsdirektör till en HR-direktör och en hållbarhetsdirektör. Vem som kliver in på den andra posten är inte klart ännu.

Tills de nya befattningshavarna är på plats går Åse Juhlin in som tf HR-direktör och Anna Lidbom som tf hållbarhetsdirektör med direktrapportering till vd.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.