nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kommunerna som toppar fossilfria ligan

En kommun sticker ut när Miljöfordon Sverige undersökt vilka kommuner som har flest fossilfria fordon i sin flotta. Här hittar du tio i topplistan.

  • Annons 1

Trollhättans stad har störst andel fossiloberoende fordon i sin flotta, följt av Nacka kommun och Solna stad. Solna är den kommun som har störst andel laddhybrider, med 2,4 procent av flottan. Skövde sticker ut med högst andel gasfordon och Linköping med högst andel etanolfordon. 

I alla kommuner dominerar etanolfordon följt av gasfordon, laddhybrider och elbilar, i nämnd ordning.

Etanolfordon är vanligast och står för 75 procent av det fossilfria beståndet. Den största ökningen står laddhybriderna för med 9 000 fordon på ett år, enligt Miljöfordon Sverige.

skarmavbild-2016-12-06-kl-15-33-15

Mellan sju och nio procent av fordonsflottan är fossilfri hos de tio bästa kommunerna, riksgenomsnittet är sex procent. Källa: Miljöfordon Sverige

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.