Indiska vindkraftsjätten Suzlon tar över Repower

Indiska Suzlon, världens femte största vindkrafttillverkare, vann budstriden om det tyska vindkraftsbolaget Repower. Det uppger e24.se.

Franska kärnkraftsbolaget Areva, med Siemens som delägare, lockades in i en budstrid när Suzlon i februari bjöd på Repower. Men Areva höjer inte sitt bud mer och Suzlon kan därför ta kontroll över det tyska bolaget.

Suzlons bud värderar Repower till hela 1,2 miljarder euro, enligt e24.se, trots årets vinstprognos om bara ett nollresultat. Dessutom är Repower, som är trea på den stora tyska vindkraftsmarknaden, långt efter Enercon och Vestas som tillsammans har uppemot 75 procent.

Övertagandet är dock ytterligare ett kliv framåt för Suzlon på en växande marknad. För drygt ett år sedan förvärvade Suzlon belgiska Hansen, som är näst störst i världen på att göra växellådor till vindkraftverk och numera är ett dotterbolag till Suzlon.

Och aktörerna på börsen gillade den senaste affären. När handeln stängdes för dagen på Bombay Stock Exchange i torsdags, när övertagandet av Repower offentliggjordes, hade Suzlonaktien stigit med hela 18,9 procent, uppger forbes.com.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.