nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbar handel med fisk

  • Annons 1

De flesta svenska livsmedelskedjor har beslutat sig för att inte sälja hotad fisk uppger Greenpeace i sin fisk- och skaldjursrankning av livsmedelskedjorna. De som går längst är BergendahlsGruppen och Axfood som följs av Ica, VI och Lidl. Till exempel kommer BergendahlsGruppen inte att saluföra tropiska räkor. De har, liksom Axfood och Ica, skärpt kraven på sina leverantörer bland annat genom att förbättra spårbarheten. Under en övergångsperiod kan hotade fiskarter hittas i butikerna eftersom de säljer ut sina lager. Men alla Icahandlare ute i landet bestämmer själva över sitt sortiment och kan fortsätta sälja hotad fisk. Ica uppmanar därför konsumenterna att kräva att de lokala handlarna följer kedjans miljöpolicy.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.

  • Annonskod Huvudspalten 4