nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hållbar handel med fisk

  • Annons 1

De flesta svenska livsmedelskedjor har beslutat sig för att inte sälja hotad fisk uppger Greenpeace i sin fisk- och skaldjursrankning av livsmedelskedjorna. De som går längst är BergendahlsGruppen och Axfood som följs av Ica, VI och Lidl. Till exempel kommer BergendahlsGruppen inte att saluföra tropiska räkor. De har, liksom Axfood och Ica, skärpt kraven på sina leverantörer bland annat genom att förbättra spårbarheten. Under en övergångsperiod kan hotade fiskarter hittas i butikerna eftersom de säljer ut sina lager. Men alla Icahandlare ute i landet bestämmer själva över sitt sortiment och kan fortsätta sälja hotad fisk. Ica uppmanar därför konsumenterna att kräva att de lokala handlarna följer kedjans miljöpolicy.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4