Gröna arbetsplatser prisas

För fjärde året i rad delar fackförbundet Kommunal ut Gröna Jobb-priset till arbetsplatser som visar goda exempel på hur den gröna sektorn kan utvecklas. Pristagarna i år är Högestad gård i Skåne, Miljöprojektet i Skövde och Bodens återvinningsstation.

Kommunals Gröna Jobb-priset i kategorin arbete med människor, djur och natur går till Högestad gård, Caj Persson och Claes Andersson, i Skåne. Samtliga anställda har aktivt deltagit i arbetet med miljöcertifiering av både gård och skog. Syftet med arbetet är bland annat att bibehålla arbetstillfällen och göra jobben ännu grönare och att bidra till en långsiktigt hållbar produktion av högkvalitativa livsmedel.

Gröna Jobb-priset i kategorin arbete i teknisk sektor delas i år mellan omsorgsförvaltningen i Skövde Kommun och Bodens återvinningsmarknad. Miljöprojektet i Skövde inriktar sig på återvinning. Gruppens arbete består i att ta emot all utrangerad utrustning från Kärnsjukhuset i Skövde. Gruppen, som är självförsörjande vad gäller kläder och verktyg, gör en stor insats för miljön. Bodens återvinningsmarknad samlar in begagnat gods som sorteras, monteras, repareras och säljs till behövande. Genom att dessutom ta hand om kommunens återvinningsstationer har man inspirerat Bodens invånare till ökad återanvändning.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.