nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Flyget ska in i handeln med utsläppsrätter

  • Annons 1

EUs miljöministrar har beslutat att flyget ska ingå i handeln med utsläppsrätter. Beslutet togs i miljörådet i början av december. Anledningen till att ministrarna vill att flyget ska ingå i utsläppshandeln är att det skulle skapa ett incitament för flyget att minska sin klimatpåverkan. Ett direktivförslag från kommissionen kan väntas mot slutet av 2006.

– Jag är mycket nöjd med att vi nu försöker sätta ett pris på det internationella flygets klimatpåverkan, säger miljöminister Lena Sommestad.

Miljöministrarna diskuterade också hur man strategiskt ska arbeta för att att minska luftföroreningarna i EU samt ett förslag till ett nytt luftkvalitetsdirektiv.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.