nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Årets pristagare bekämpar kemikalierna

  • Annons 1

Göteborgspriset för hållbar utveckling 2008 går till: Theo Colborn, Margot Wallström samt göteborgarna Jan Ahlbom och Ulf Duus.

I juryns motivering står det bland annat att det moderna samhället bygger på en mängd olika kemikalier som har okända effekter på miljö och människors hälsa. För att möta och lösa dessa krävs strategier där vetenskap, politik och marknad.

Därav går priset till fyra framstående personer som inom dessa sektorer gjort skilda men kompletterande insatser för att avslöja, beskriva och bekämpa kemikaliernas negativa effekter på ekosystemen och människans hälsa.

Pristagarna kommer att ta emot priset vid en cermoni den 12 november i Göteborg.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.