nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Uppsatt mål för biobränslet nåddes inte

  • Annons 1

Förra året skulle andelen biodrivmedel för transporter ska ha nått 3 procent, men målet nåddes inte utan landade i stället på 2,2 procent. Det framkommer av rapporten Energiindikatorer 2006 från Energimyndigheten. Rapporten visar att låginblandad etanol i bensin står för den största delen av biodrivmedelsanvändningen, men trots att nästan all bensin är låginblandad med etanol uppnåddes inte målet.

Syftet med rapporten är att underlätta uppföljningen av de energipolitiska målen genom att redovisa ett antal indikatorer. Här framkommer också att oljeanvändningen i transportsektorn har ökat med cirka 40 procent de senaste 20 åren. Under samma period har oljeanvändningen för bostäder och service minskat med 70 procent. Dessutom är självförsörjningsgraden i den svenska energiförsörjningen relativt låg. Enligt rapporten är 73 procent av den energi som används i Sverige importerad.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.