nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholm stad får sin första miljöcertifierade skola

Nu har det första spadtaget för Stockholm stads första miljöcertifierade skola tagits. Byggmaterial, ventilation och värmesystem är några av kriterierna man jobbat med.

  • Annons 1

Lugnets skola i hammarby Sjöstad ska byggas för att kunna certifieras enligt den högsta klassen guld enligt systemet Miljöbyggnad. För att nå dit har man ställt extra höga krav på val av byggmaterial, den akustiska innemiljön, ventilation, dagljusinsläpp och värmesystem. bakom bygget står Skolfastigheter i Stockholm, Sisab, och Skanska.

Vilken kategori certifieringen hamnar på avgörs först när skolan varit i drift i ett år. Inflyttningen är beräknad till januari 2014.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.