Laura Hartman ska leda Uppsala kommuns hållbarhetsarbete

Karriär Uppsala kommun får en ny hållbarhetschef. Hartman kommer närmast från Uppsala universitet och en fristående rådgivarroll.

Laura Hartman ska leda Uppsala kommuns hållbarhetsarbete
Den 1 december tillträder Laura Hartman som Uppsala kommuns nya hållbarhetschef. Foto: Uppsala kommun

– Hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030 är vår viktigaste framtidsfråga. Uppsala har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete och det pågår en mycket spännande samhällsutveckling. Därför känns det särskilt roligt att få leda hållbarhetsarbetet just här. Mitt mål är att Uppsalas invånare snart ska märka en skillnad, säger Laura Hartman.

Laura Hartman har sina rötter i Finland men bor och verkar sedan lång tid tillbaka i Sverige. Hon är docent i nationalekonomi och under sina yrkesverksamma år har hon både som forskare och ledare arbetat med flera stora samhällsfrågor: arbetsmarknaden, välfärdssektorn, hälsa och utbildning för att nämna några.

Jobbat med regeringens Tillitsdelegation

Hon kommer närmast från rollerna som rådgivare, föreläsare och forskare och var fram till i mars i år ordförande för regeringens Tillitsdelegation med syfte att främja en mer tillitsbaserad styrning och ledning i offentlig sektor.

Hon har även varit avdelningschef på Försäkringskassan och har haft ledande positioner på bland annat Statskontoret och Studieförbundet för näringsliv och samhälle (SNS).

Som hållbarhetschef ingår Hartman även i koncernledningen tillsammans med kommunens övriga ledande chefer. Avdelningen kommer vara en central del i kommunens organisation och samarbeta brett i hela kommunen.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.