Timbro vill in i miljöpolitiken – startar nytt institut

Juridik & Politik Högerns miljöpolitik saknar visioner och präglas av idéfattigdom, vilket gjort att vänstern dominerar. Det anser tankesmedjan Timbro som nu startar ett nytt miljöinstitut som ska ”råda bot” på detta.

Timbro vill in i miljöpolitiken – startar nytt institut
Timbros vd PM Nilsson. Foto: News Øresund - Jenny Andersson.

Nyheten om Timbros nya miljösatsning presenterades på onsdagen i en debattartikel i Aftonbladet. Enligt debattörerna, Timbros vd PM Nilsson och hans två kollegor Hanna Stenegren och Simon Wakter, är både vänsterns och högerns miljöpolitik undermålig.

”Den borgerliga regeringen saknar effektiva miljöpolitiska idéer. Den vet vad den är emot men inte vad den är för. Resultatet är att vänstern dominerar miljöpolitiken – så kan det inte fortsätta” skriver de i debattartikeln.

Målet med det nygrundade institutet – Timbro Miljöinstitut – är att ta fram en mer ”genomtänkt och effektiv” miljöpolitik utifrån marknadsliberala värderingar och frihetliga principer.

– Högern har förlorat initiativet i den breda miljödebatten. Det ska Timbro miljöinstitut ändra på. Sverige ska ligga långt fram oberoende färg på regeringarna, säger PM Nilsson, vd på Timbro i ett pressmeddelande som tankesmedjan skickade ut i samband med debattartikeln.

Miljöinstitutet ska fokusera på att ta fram en ny miljöpolitik som främjar grön teknologi, innovationskraft och företagande samtidigt som individens frihet och ekonomisk tillväxt stärkt.

– Vi kommer jobba med rapporter, debattartiklar och poddavsnitt för att informera och inspirera. Bland annat kommer vi att lägga fram förslag inom kärnkraftsfinansiering och tillståndsprocesser samt olika miljöaspekter kring städer, säger Simon Wakter, Timbro miljöinstitut och civilingenjör inom kärnenergiteknik i pressmeddelandet.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.