ILAB satsar på informerande containrar

Containertillverkaren ILAB i Finnaryd satsar på en lösning som ger entreprenören full kontroll över tömningsbehovet. Hjärtat lösningen är en liten nivåmätare på takets insida som mäter fyllnadsgraden i containern. På utsidan sticker det ut en sändare som via gsm-nätet kontinuerligt skickar uppgifterna till en databas där all information om containern samlas. Tömningsentreprenören kan därmed i realtid se fyllnadsgraden i alla sina containrar.

– Det finns tvåhundratusen containrar i Sverige som ska fyllas och tömmas, fyllas och tömmas om och om igen. Varje tömning kostar pengar och här finns en stor potential till effektivisering. Nu när vi kan läsa av containrarna innebär det helt nya möjligheter till planläggning av tömningsrutterna och möjlighet att bedöma när det är som mest effektivt att tömma en enskild container säger Bo Silén, vd för ILAB.

Lösningen, som utvecklats av Noticia, fungerar på alla typer av material, oavsett om det är fast, flytande eller genomskinliga föremål som glas och plast som ligger i behållaren.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.