nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Första TCO-märkta skrivaren

  • Annons 1

Den första TCO-märkta skrivaren finns nu på marknaden. Skrivaren är Brother HL-7050/HL-7050N och är märkt enligt TCO 99. Den TCO-märkta skrivaren har jämfört med andra skrivare bland annat lägre energiförbrukning, är tystgående, enkel att underhålla och uppfyller hårda ergonomiska krav på utformning av reglage, display och larmsignaler. Dessutom minskas risken för allergier eftersom nickel och krom inte får förekomma i höljet. Skrivaren uppfyller också stränga krav på förekomst av miljöfarliga ämnen som tungmetaller och bromerade flamskyddsmedel samt emission av damm och ozon till arbetsmiljön. Produkten skall vara förberedd för återvinning och tillverkaren ska ha en tydlig miljöprofil genom att följa ISO 14001 eller EMAS.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.