Första femstjärniga transportköparen

Preem har tilldelats organisationen QIIIs kvalitetsbevis för att de ställer höga kvalitetskrav på sina transporter. Dessutom fick Preem det högsta betyg som QIII någonsin delat ut, fem stjärnor. Kvalitetsbeviset delades ut under mässa Lastbil i Jönköping där även Kristianstad Renhållning, Vägverket region väst och Stockholms läns landsting belönades med kvalitetsbevis.

– Det är köparna som har nyckeln till förändring i sina händer, därför är det till dem vi vänder oss. Alla tidigare initiativ för att komma till rätta med problemen inom transportbranschen har riktats till förare och åkerier som självklart inte är särskilt pigga på att leverera högre kvalitet än vad köpare beställer och betalar för, säger QIIIs chef Lasse Holm.

QIII granskar specifika transportavtal och bedömer hur höga krav dessa ställer på arbetsmiljö, trafiksäkerhet och miljö vid transporterna. Köpare som ställer tillräckligt höga krav tilldelas mellan en och fem QIII-stjärnor, QIIIs kvalitetsbevis och benämns som Stjärnklara transportköpare.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.