Allmänheten vill ha klimatmärkning

Svenska konsumenter är mycket intresserade av en klimatmärkning av mat, enligt en ny studie. Hela 73 procent av konsumenterna säger att de alltid eller ofta skulle välja klimatmärkta matvaror om det var möjligt och 41 procent är beredda att betala 10 procent mer för sådan mat.

Studien har tagits fram som ett underlag för den klimatmärkning som KRAV och Svenskt Sigill tillsammans ska ta fram. I undersökningen tillfrågades 250 svenska konsumenter om sin syn på klimatmärkt mat, vilka förväntningar de har, hur betalningsviljan ser ut och hur de kommer att bete sig.

– Sådana här studier kan ibland ge glädjesiffror, eftersom många gärna vill framställa sig själva i bättre dager. Man säger att man vill köpa vissa sorters produkter, men gör det inte i praktiken. Men även vid en närmare analys, där vi sållat bort dem som vi tror inte är genuint intresserade, så visar det sig att var fjärde konsument sannolikt kommer att köpa klimatmärkt mat, uppger Johan Cejie, regelutvecklingschef vid KRAV, i ett pressmeddelande.

/p>

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.