nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tar för lång tid att fixa haven

  • Annons 1

EU-kommissionen har tagit fram ett förslag om en samlad marin strategi. Förslaget syftar till en bättre samordning av havsresurs- och miljöpolitiken. Ländernas åtgärdsprogram ska samordnas genom de internationella organen Helcom och Ospar, där även Ryssland och Norge deltar. Skillnaden är att krav på åtgärder blir juridiskt bindande för nationerna inom EU som då kan ställas till svars inför EU-domstolen. Enligt Naturvårdsverket är dock tidsplanen alldeles för långsam.

– Vi välkomnar vi EU:s förslag till marin strategi men vi vill att EU skyndar på tidplanen i förslaget rejält så att Östersjön och Nordsjön inte behöver vänta till 2018 innan gemensamma åtgärder sätts in, säger Lars-Erik Liljelund, generaldirektör på Naturvårdsverket.

 

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.

  • Annonskod Huvudspalten 4