nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskar inte oroade över klimatförändringar

  • Annons 1

Svenskarna är mindre bekymrade över klimatförändringarna än många andra EU-medborgare, enligt en ny Eurobarometer. I opinionsundersökningen svarar bara 30 procent av svenskarna att de känner stor oro över klimatförändringarna. EU-snittet är 50 procent som är allvarligt oroade.

Och oron blir allt större ju längre söderut man kommer, vid Medelhavet är två tredjedelar djupt oroade.

Dessutom är svenskarna, enligt Eurobarometern, minst intresserade i hela EU av att köpa energisnåla vitvaror, 22 procent anser att energiförbrukningen är viktig när man väljer att köpa nytt. EU-snittet är 48 procent, i Italien anser två tredjedelar, 66 procent, att det är viktigt att välja energisnålt.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.