nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Forskning för miljövänligare flyg

  • Annons 1

Högskolan i Trollhättan/Uddevalla, HTU, är en av deltagarna i ett nytt EU-finansierat forskningsprojekt fsom ska göra flyget miljövänligare. Det är Europas flygmotorföretag tillsammans med ett par utvalda högskolor och universitet som ska försöka minska motorernas buller, bränsleförbrukning och utsläpp. Projektet kallas Vital, vilket står för Environmentally friendly aero engine, och HTUs uppgift är att försöka hitta nya tillverkningsmetoder för att minska motorns dimensioner och vikt. Det är första gången HTU är med som en fullvärdig partner i ett forskningsprojekt av den här sorten.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4