nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Bärbara datorer TCO-certifieras

  • Annons 1

TCO Developments kvalitets- och miljömärkning har nått de bärbara datorerna och de första certifierade datorerna finns redan på marknaden. De bärbara datorer som nu certifieras är av märket Asus och marknadsförs och distribueras av Interaq. Kraven på de bärbara datorerna omfattar bland annat emission (strålning), energi, ekologi och synergonomi. På en certifierad dator ska till exempel bildkvalitén vara lika hög som på fristående platta bildskärmar, LCD-skärmar.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.